Remediile Tibetane din plante – retete vechi pentru probleme actuale

Padma Romania

Prin remediile sale străvechi, tradiția tibetană oferă alternative naturale pentru păstrarea stării de sănătate a organismului uman. Fără a da la o parte medicina alopată și medicamentele clasice, medicina tibetană completează tratamentele cu remedii tibetane tradiționale din plante medicinale.

Știința biologiei sistemice consideră corpul ca fiind o rețea complexă de diverse procese și reacții. Ea are ca obiectiv obținerea unei imagini cât mai complete asupra proceselor de reglare de la toate nivelurile (genom, proteom, organe etc.) din întregul organism. Diferite sisteme medicale tradiționale, cum ar fi de exemplu medicina tradițională tibetană, au din vremuri străvechi o viziune similară asupra acestor aspecte.

Medicina tradițională tibetană are o abordare holistică a sistemului de sănătate, privește omul ca pe un întreg, un sistem unitar format din corp, spirit și suflet, integrat perfect în lumea înconjurătoare. Scopul ei este redobândirea echilibrului energiilor corporale și a stării de sănătate, prin eliminarea cauzelor care au provocat dezechilibrul.

Într-adevăr, medicina tradițională, prin remedii tibetane, nu face apel la genomi, ci se bazează pe elementele și principiile dinamice ale corpului. Ideea de rețea le este însă comună ambelor perspective.

Dacă anumite procese din rețea nu mai funcționează în mod corespunzător pentru o perioadă mai lungă de timp, apar diferite boli. Mai ales bolile cronice au la bază astfel de perturbări funcționale. În acest caz nu este perturbat doar un anumit sistem de reglare, ci sunt prezente mai multe tulburări la diverse niveluri. De aceea este indicat să se acționeze asupra rețelei în mai multe puncte simultan. În acest mod se va obține o reacție complexă, mai amplă decât în cazul în care se acționează doar asupra unui singur mecanism, conform principiului clasic al potrivirii exacte (modelul cheie-broască).

Remedii tibetane complexe cu efect de suplimente-rețea

remedii tibetane
remedii tibetane din plante

Medicina tradițională tibetană utilizează minerale și amestecuri de plante la prepararea rețetelor. Întrucât rețetele conțin de la minimum 3 până la peste 50 de ingrediente, putem vorbi despre așa-numitele amestecuri complexe. Ingredientele se completează și se potențează reciproc în sensul unei sinergii. Aceasta înseamnă că eficacitatea întregului amestec este mai mare decât suma eficacității fiecărui ingredient în parte.

De asemenea, posibilele efecte secundare ale diferitelor ingrediente sunt anulate de anumite componente. În acest fel amestecurile complexe prezente în aceste remedii tibetane corespund unor areale mai mari din rețeaua existentă în corpul uman. Din acest motiv pot fi stimulate sau inhibate nu doar structurile anume vizate, ci chiar și zone perfect funcționale.

În acest fel acționează simultan mai multe remedii tibetane asupra diverselor procese metabolice de la diferite niveluri ale rețelei. Deoarece fiecare ingredient este dozat la un nivel foarte scăzut, nu se ajunge la blocaje, respectiv la stimularea sau saturarea totală a fiecărui sistem de reglare, ci la o armonizare. Astfel, rețeaua își va redobândi starea de bine și echilibrul. Datorită acestor mecanisme de acțiune extrem de complexe remediile tibetane sunt numite și suplimente-rețea.

Această teorie a fost prezentată în cadrul unei conferințe de specialitate destinată medicilor și farmaciștilor, organizată de Spitalul Universitar Zürich, având ca temă ”Remedii tibetane în medicina modernă”, teorie care a fost confirmată de diferite studii și rapoarte bazate pe experiența acumulată.

Tradiția veche din munții Himalaya oferă remedii tibetane din plante care acționează mai lent, dar în profunzime, atingând cauza simptomelor, pentru ca armonia corpului fizic și mental să fie obținută și păstrată permanent. Accentul nu este pe lupta împotriva bolii, ci pe construirea armoniei interioare.

Cei care au nevoie de restabilirea stării de sănătate nu trebuie să aleagă între cele două tipuri de medicină (tibetană și alopată) pentru că cele două se pot îmbina și susține reciproc. Efectele anumitor formule se realizează pe termen lung, dar și rezultatele lor sunt tot pe termen lung. 

Cele mai multe remedii tibetane conțin și plante adaptogene, ceea ce înseamnă că nu se pot obține rezultate identice la persoane diferite, pentru că plantele acționează și în funcție de necesitățile organismului și a structurii energetice proprii. 

Pentru a alege cel mai potrivit produs pentru dumneavoastră accesați pagina produselor PADMA ROMÂNIA și cereți și sfatul medicului sau terapeutului dvs. 

 

remedii tibetane

foto: produs, icon personalizat

Lasă un răspuns