fbpx

Despre
Padma România Istoria Padma

PADMA ROMÂNIA

Povestea produselor PADMA în România a început să se scrie de îndată ce am aflat că terapeuții din Ungaria obțin rezultate remarcabile, folosind remedii tibetane din plante. Am descoperit produsele PADMA folosite de acestia și, odată cu ele, o nouă cale de vindecare, în care medicina occidentala perfecționează formulele vindecatoare orientale, pentru creșterea calității vieții. Ni s-au deschis porțile unei lumi in care omul se întoarce la natura și la sine, sănătatea și vitalitatea fiindu-i asigurate prin restabilirea echilibrului corpului și al minții. Acest echilibru este susținut de puterea vindecatoare a naturii. Credem în abordarea holistică a medicinei tibetane și în viziunea companiei elvețiene de a o face cunoscută în întreaga lume. De aceea, ne-am asumat rolul de pionieri pe pământ românesc și am spus „PADMA, bun venit in România!”.

CE ÎNSEAMNĂ PADMA

PADMA a luat naștere în anul 1969, în Elveția, că rezultat al eforturilor farmacistului Karl Lutz de a deschide porțile către lumea medicinei tradiționale tibetane, în Occident. Astfel, Elveția a devenit țară pionier în produse farmaceutice având la bază vechi rețete tibetane și singurul producător elvețian de astfel de medicamente.

În 1954, Karl Lutz a participat la o conferință despre medicină tibetană, eveniment care i-a stârnit curiozitatea să descopere îndeaproape tainele acestui sistem medical. După câțiva ani de studiu, l-a cunoscut pe nepotul doctorului Sul Tim Badma (un cunoscut medic tibetan din Siberia, care a deschis prima farmacie tibetană din Europa). Acesta i-a încredințat vechea să colecție de rețete tibetane din plante.

Pentru a studia aceste formule, Lutz a format un grup de studiu în Zurich alături de oameni de știință și medici din zece țări.
Entuziasmul medicilor și rezultatele obținute, i-au oferit încredere lui Lutz, astfel că în anul 1969 a pus bazele companiei PADMA. A început cu producerea remediilor din plante, în conformitate cu standardele farmaceutice occidentale. Un an mai târziu, Agenția Elvețiană pentru Produse Terapeutice (Swissmedic) a omologat primul produs – PADMA LAX, urmat de PADMA 28 (PADMA Basic).

În 1994, Lutz s-a pensionat, iar conducerea companiei a fost preluată de asociatul sau, dr. Herbert Schwabl. De atunci, eforturile de a explora și valorifica medicină tibetană s-au intensificat. În prezent, compania are în jur de 40 de angajați, iar produsele sunt distribuite în zeci de țări.

PADMA este cuvânt indian vechi (din sanscrită) care înseamnă „floare de lotus”.

Numele PADMA are o simbolistică duală. În primul rând, descrie relația omului cu natură, în filosofia budistă, floarea de lotus semnificând transformarea, puritatea, purificarea minții și trupului, deșteptarea spirituală. Se spune că așa cum această plantă își începe viață în mal și se ridică apoi deasupra apei pentru a înflori, la fel oamenii pot să se înalte deasupra necazurilor și să ajungă la iluminare.

În al doilea rând, cuvântul poate fi corelat cu numele doctorului Badma, membru al primei familii tibetane din Occident. Dr. Sul Tim Badma a fost un cunoscut medic tibetan din Siberia. În 1850, la invitația țarului rus, a controlat cu succes epidemia de tifos. Ulterior s-a stabilit în St. Petersburg și a deschis prima farmacie tibetană din Europa.

UNICITATEA PRODUSELOR PADMA

Remediile tibetane din plante conțin amestecuri de minerale și plante uscate și măcinate. Nu se intervine asupra lor cu procese chimice sau termice și nici nu se folosesc aditivi, precum conservanți, arome și potențiatori de arome ori coloranți.

Ingredientele (uneori peste 20 de plante într-o capsulă) se susțin și se valorifica reciproc, prin combinații atent studiate, rezultând un remediu mult mai eficient decât efectele individuale însumate ale plantelor.

Acestea provin din mai multe părți ale lumii și sunt alese cu atenție deosebită la calitate, puritate și sustenabilitate. PADMA se angajează în comerțul echitabil, iar acolo unde este posibil compania lucrează direct cu producătorii locali.

Potențialul ingredientelor poate fi valorificat doar printr-o producție la standarde înalte ale calității. De aceea, producția este realizată în conformitate cu normele internaționale pentru produsele farmaceutice (GMP, Good Manufacturing Practice), aceleași standarde urmărite și în procesul fabricării medicamentelor. Calitatea și siguranță sunt garantate de controale oficiale regulate.

Descoperă fiecare produs în parte aici.

Până să ajungă să fie distribuit spre vânzare, fiecare produs este supus la aproximativ 300 de teste ale calității și purității.

CERCETAREA

Științele sunt uși, iar cheile lor sunt cercetările. (Anton Pann)

Produsele PADMA înglobează cunoașterea din secole de experiență și experimente ale medicilor tibetani, iar cercetările științifice moderne asupra acestor rețete nu fac decât să le valideze eficientă.
Formulele PADMA au stârnit curiozitatea lumii științifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.

Fondatorul PADMA a crezut în importantă unei sinteze între știință occidentală și medicină tradițională tibetană. Și astăzi, viziunea rămâne aceeași – de a construi punți între culturi, cunoștințe și sisteme medicale. Acest lucru nu ar fi posibil fără cunoaștere și, implicit, fără eforturi continue de cercetare și inovare.

Pentru a integra remediile tibetane în sistemul nostru medical, efectul lor trebuie să fie inteligibil pentru medici și pacienți în contextul științific și rațional al medicinei occidentale, iar cercetarea are menirea de a explică eficientă formulelor.

Prin urmare, PADMA a participat timp de peste 45 de ani la numeroase proiecte de cercetare în Elveția, Europa și Statele Unite, în colaborare cu oameni de știință, universități și spitale, se efectuează studii, se publică lucrări, se realizează studii de caz și se participa la congresele medicale internaționale. Studiile au avut că scop cercetarea eficienței și a tolerabilitatii amestecurilor multicomponente tibetane.

Cercetările despre remediile tibetane din plante au crescut exponențial în ultimii ani. Cele mai importante lucrări științifice pot fi găsite pe PubMed baza de date a studiilor publicate, recunoscută internațional.

Pentru a păstra cunoștințele despre medicină tradițională tibetană, compania PADMA se angajează în continuarea cercetărilor și dezvoltarea formulelor tibetane.

Formulele PADMA au stârnit curiozitatea lumii științifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.

Abonează-te la newsletter-ul nostru

și ai 10% reducere la următoarea comandă.​

Site-ul nostru folosește cookies pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență Padma posibilă.