Despre Padma – PADMA in Romania

 
Povestea produselor PADMA in Romania a inceput sa se scrie de indata ce am aflat ca terapeutii din Ungaria obtin rezultate remarcabile, folosind remedii tibetane din plante. Am descoperit produsele PADMA folosite de acestia si, odata cu ele, o noua cale de vindecare, in care medicina occidentala perfectioneaza formulele vindecatoare orientale, pentru cresterea calitatii vietii. Ni s-au deschis portile unei lumi in care omul se intoarce la natura si la sine, sanatatea si vitalitatea fiindu-i asigurate prin restabilirea echilibrului corpului si al mintii. Acest echilibru este sustinut de puterea vindecatoare a naturii.

Credem in abordarea holistica a medicinei tibetane si in viziunea companiei elvetiene de a o face cunoscuta in intreaga lume. De aceea, ne-am asumat rolul de pionieri pe pamant romanesc si am spus ,,PADMA, bun venit in Romania!”.

   

Interesant de stiut!

In anul 2005, al XIV-lea Dalai Lama a vizitat sediul PADMA. Liderul spiritual al Tibetului a confirmat importanta consolidarii unei punti de dialog si colaborare intre Est și Vest, in ceea ce priveste domeniul medical.

De multa vreme, deja, simt ca sistemul medicinei tibetane este in sine o combinatie a traditiilor medicale din diferite tari. De asemenea, a existat si in trecut o stransa colaborare intre acest sistem si alte traditii ancestrale de vindecare (China, India si altele). Iar astazi, in secolul al XXI-lea, trebuie sa continuam aceasta cooperare in beneficiul intregii omeniri.
   

Lumea PADMA

 
PADMA a luat nastere in anul 1969, in Elvetia, ca rezultat al eforturilor farmacistului Karl Lutz de a deschide portile catre lumea medicinei traditionale tibetane, in Occident. Astfel, Elvetia a devenit tara pionier in produse farmaceutice avand la baza vechi retete tibetane si singurul producator elvetian de astfel de medicamente.

Scurt istoric

In 1954, Karl Lutz a participat la o conferinta despre medicina tibetana, eveniment care i-a starnit curiozitatea sa descopere indeaproape tainele acestui sistem medical. Dupa cativa ani de studiu, l-a cunoscut pe nepotul doctorului Sul Tim Badma (un cunoscut medic tibetan din Siberia, care a deschis prima farmacie tibetana din Europa). Acesta i-a incredintat vechea sa colectie de retete tibetane din plante.

Pentru a studia aceste formule, Lutz a format un grup de studiu in Zurich alaturi de oameni de stiinta si medici din zece tari.
Entuziasmul medicilor si rezultatele obtinute, i-au oferit incredere lui Lutz, astfel ca in anul 1969 a pus bazele companiei PADMA. A inceput cu producerea remediilor din plante, in conformitate cu standardele farmaceutice occidentale. Un an mai tarziu, Agentia Elvetiana pentru Produse Terapeutice (Swissmedic) a omologat primul produs – PADMA LAX, urmat de PADMA 28 (PADMA Basic).
In 1994, Lutz s-a pensionat, iar conducerea companiei a fost preluata de asociatul sau, dr. Herbert Schwabl. De atunci, eforturile de a explora si valorifica medicina tibetana s-au intensificat. In prezent, compania are in jur de 40 de angajati, iar produsele sunt distribuite in zeci de tari.

Interesant de stiut!

PADMA este cuvant indian vechi (din sanscrita) care inseamna „floare de lotus”

Numele PADMA are o simbolistica duala. In primul rand, descrie relatia omului cu natura, in filosofia budista, floarea de lotus semnificand transformarea, puritatea, purificarea mintii si trupului, desteptarea spirituala. Se spune ca asa cum aceasta planta isi incepe viata in mal si se ridica apoi deasupra apei pentru a inflori, la fel oamenii pot sa se inalte deasupra necazurilor si sa ajunga la iluminare.

In al doilea rand, cuvantul poate fi corelat cu numele doctorului Badma, membru al primei familii tibetane din Occident. Dr. Sul Tim Badma a fost un cunoscut medic tibetan din Siberia. In 1850, la invitatia tarului rus, a controlat cu succes epidemia de tifos. Ulterior s-a stabilit in St. Petersburg si a deschis prima farmacie tibetana din Europa.

   

Unicitatea produselor PADMA

 
Remediile tibetane din plante contin amestecuri de minerale si plante uscate si macinate. Nu se intervine asupra lor cu procese chimice sau termice si nici nu se folosesc aditivi, precum conservanti, arome si potentiatori de arome ori coloranti.

Ingredientele (uneori peste 20 de plante intr-o capsula) se sustin si se valorifica reciproc, prin combinatii atent studiate, rezultand un remediu mult mai eficient decat efectele individuale insumate ale plantelor.

Acestea provin din mai multe parti ale lumii si sunt alese cu atentie deosebita la calitate, puritate si sustenabilitate. PADMA se angajeaza in comertul echitabil, iar acolo unde este posibil compania lucreaza direct cu producatorii locali.

Potentialul ingredientelor poate fi valorificat doar printr-o productie la standarde inalte ale calitatii. De aceea, productia este realizata in conformitate cu normele internationale pentru produsele farmaceutice (GMP, Good Manufacturing Practice), aceleasi standarde urmarite si in procesul fabricarii medicamentelor. Calitatea si siguranta sunt garantate de controale oficiale regulate.

Descopera fiecare produs in parte aici.

Interesant de stiut!

Pana sa ajunga sa fie distribuit spre vanzare, fiecare produs este supus la aproximativ 300 de teste ale calitatii si puritatii.

   

Cercetarea – organul vital al PADMA

 
Stiintele sunt usi, iar cheile lor sunt cercetarile. (Anton Pann)

Produsele PADMA inglobeaza cunoasterea din secole de experienta si experimente ale medicilor tibetani, iar cercetarile stiintifice moderne asupra acestor retete nu fac decat sa le valideze eficienta.
Formulele PADMA au starnit curiozitatea lumii stiintifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.

Fondatorul PADMA a crezut in importanta unei sinteze intre stiinta occidentala si medicina traditionala tibetana. Si astazi, viziunea ramane aceeasi – de a construi punti intre culturi, cunostinte si sisteme medicale. Acest lucru nu ar fi posibil fara cunoastere si, implicit, fara eforturi continue de cercetare si inovare.

Pentru a integra remediile tibetane in sistemul nostru medical, efectul lor trebuie sa fie inteligibil pentru medici si pacienti in contextul stiintific si rational al medicinei occidentale, iar cercetarea are menirea de a explica eficienta formulelor.

Prin urmare, PADMA a participat timp de peste 45 de ani la numeroase proiecte de cercetare in Elvetia, Europa si Statele Unite, in colaborare cu oameni de stiinta, universitati si spitale, se efectueaza studii, se publica lucrari, se realizeaza studii de caz si se participa la congresele medicale internationale. Studiile au avut ca scop cercetarea eficientei si a tolerabilitatii amestecurilor multicomponente tibetane.

Cercetarile despre remediile tibetane din plante au crescut exponential in ultimii ani. Cele mai importante lucrari stiintifice pot fi gasite pe PubMed baza de date a studiilor publicate, recunoscuta international.

Pentru a pastra cunostintele despre medicina traditionala tibetana, compania PADMA se angajeaza in continuarea cercetarilor si dezvoltarea formulelor tibetane.

Interesant de stiut!

Formulele PADMA au starnit curiozitatea lumii stiintifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.