Despre
Padma România Istoria Padma

elements 06

PADMA ROMÂNIA

Povestea produselor PADMA în România a început să se scrie încă din anul 2016, de îndată ce am aflat că terapeuții din Ungaria obțin rezultate remarcabile folosind rețete tibetane din plante, observându-se accelerarea proceselor de restabilire a echilibrului organismului și menținerea efectelor benefice pe perioade îndelungate de timp. Am descoperit produsele PADMA folosite de aceștia și, odată cu ele, ni s-au deschis porțile unei lumi în care omul se întoarce la natură și la sine, sănătatea și vitalitatea fiindu-i îmbunătățite prin armonizarea corpului și minții.

Padma

Suntem 3 asociați români ce credem în abordarea holistică a medicinii tibetane și în viziunea companiei elvețiene PADMA de a o face cunoscută în întreaga lume, pentru ca sănătatea oamenilor să fie îmbunătățită și susținută pe termen lung. De aceea, ne-am asumat rolul de pionieri pe pământ românesc și am spus „PADMA, bun venit în România!”.

Padma Romania misiuneMisiunea noastră este de a susține procesul de îmbunătățire a stării generale de sănătate, prin îmbinarea medicinii alopate cu cea alternativă. De asemenea, dorim să oferim o nouă perspectivă, cea a medicinii tibetane, care completează medicina alopată, oferind astfel un ajutor persoanelor care au nevoie de el și care sunt deschise către această variantă de a susține organismul.

 

Padma Romania viziuneValorile în care noi credem sunt:

Integritate – Armonie – Unicitate – Calitate demonstrată

 

Padma Romania valori

Viziunea noastră este de a transmite învățăturile valoroase ale medicinii tibetane cât mai multor oameni interesați de metode alternative de susținere a organismului în starea de sănătate.

 

Motto-ul nostru este:

„Sănătatea este darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă”

Michel de Montaigne (filosof și eseit francez)

Asset 2

Cine este și ce înseamnă PADMA

PADMA a luat naștere în anul 1969, în Elveția, că rezultat al eforturilor farmacistului Karl Lutz de a deschide porțile către lumea medicinei tradiționale tibetane în Occident. Astfel, Elveția a devenit țară pionier în suplimente alimentare, având la bază vechi rețete tibetane, iar PADMA este singurul producător elvețian de astfel de produse.

PADMA este cuvânt indian vechi (din sanscrită) care înseamnă „floare de lotus”. Numele PADMA are o simbolistică duală. În primul rând, descrie relația omului cu natura, în filosofia budistă, floarea de lotus semnificând transformarea, puritatea, purificarea minții și trupului, deșteptarea spirituală. Se spune că așa cum această plantă își începe viața în mal și se ridică apoi deasupra apei pentru a înflori, la fel oamenii pot să se înalțe deasupra necazurilor și să ajungă la iluminare.

În al doilea rând, cuvântul poate fi corelat cu numele doctorului Badma, membru al primei familii tibetane din Occident. Dr. Sul Tim Badma a fost un cunoscut medic tibetan din Siberia. În 1850, la invitația țarului rus, a controlat cu succes epidemia de tifos. Ulterior, s-a stabilit în St. Petersburg și a deschis prima farmacie tibetană din Europa.

elements2 22

Cum a început producția PADMA

 

În 1954, farmacistul Karl Lutz a participat la o conferință despre medicină tibetană, eveniment care i-a stârnit curiozitatea să descopere îndeaproape tainele acestui sistem medical. După câțiva ani de studiu, l-a cunoscut pe nepotul doctorului Sul Tim Badma (un cunoscut medic tibetan din Siberia, care a deschis prima farmacie tibetană din Europa). Acesta i-a încredințat vechea sa colecție de rețete tibetane din plante.

Pentru a studia aceste formule, Lutz a format un grup de studiu în Zurich alături de oameni de știință și medici din zece țări. Entuziasmul medicilor și rezultatele obținute, i-au oferit încredere lui Lutz, astfel că în anul 1969 a pus bazele companiei PADMA. A început cu producerea remediilor din plante, în conformitate cu standardele farmaceutice occidentale. Un an mai târziu, Agenția Elvețiană pentru Produse Terapeutice (Swissmedic) a omologat primul produs – PADMA LAX, urmat de PADMA 28 (PADMA Basic).

În 1994, Lutz s-a pensionat, iar conducerea companiei a fost preluată de asociatul sau, dr. Herbert Schwabl. De atunci, eforturile de a explora și valorifica medicina tibetană s-au intensificat. În prezent, compania are în jur de 40 de angajați, iar produsele sunt distribuite în zeci de țări.

Asset 2

Ce au diferit produsele PADMA

Remediile tibetane din plante conțin amestecuri de minerale și plante uscate și măcinate. Nu se intervine asupra lor cu procese chimice sau termice și nici nu se folosesc aditivi, precum conservanți, arome și potențiatori de arome sau coloranți.

Ingredientele (uneori peste 20 de plante într-o capsulă) se susțin și se valorifică reciproc, prin combinații atent studiate, rezultând suplimente alimentare mult mai eficiente decât efectele individuale ale plantelor.

Plantele provin din mai multe părți ale lumii și sunt alese cu atenție deosebită la calitate, puritate și sustenabilitate. Producătul elvețian se angajează în comerțul echitabil, iar acolo unde este posibil compania lucrează direct cu producătorii locali.

Potențialul ingredientelor poate fi valorificat doar printr-o producție la standarde înalte ale calității. De aceea, producția este realizată în conformitate cu normele internaționale pentru produsele farmaceutice (GMP, Good Manufacturing Practice), aceleași standarde urmărite și în procesul fabricării medicamentelor. Calitatea și siguranță sunt garantate de controale oficiale regulate.

Descoperă fiecare produs în pagina

PADMA ROMÂNIA.

elements2 22

Până să ajungă să fie distribuit spre vânzare, fiecare produs este supus la aproximativ 300 de teste ale calității și purității.

Asset 2

Cercetarea

”Științele sunt uși, iar cheile lor sunt cercetările.”

Anton Pann (profesor de muzică și compozitor român)

Produsele PADMA înglobează cunoașterea de secole de experiență și experimente ale medicilor tibetani, iar cercetările științifice moderne asupra acestor rețete nu fac decât să le valideze eficiența.

Formulele tibetane au stârnit curiozitatea lumii științifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.

Fondatorul PADMA a crezut în importanța unei sinteze între știința occidentală și medicina tradițională tibetană. Și astăzi, viziunea rămâne aceeași – de a construi punți între culturi, cunoștințe și sisteme medicale. Acest lucru nu ar fi posibil fără cunoaștere și, implicit, fără eforturi continue de cercetare și inovare.

Pentru a integra remediile tibetane în sistemul nostru medical, efectul lor trebuie să fie inteligibil pentru medici și pacienți în contextul științific și rațional al medicinei occidentale, iar cercetarea are menirea de a explică eficiența formulelor.

Prin urmare, producătorul elvețian a participat timp de peste 45 de ani la numeroase proiecte de cercetare în Elveția, Europa și Statele Unite, în colaborare cu oameni de știință, universități și spitale. Se efectuează studii, se publică lucrări, se realizează studii de caz și se participă la congresele medicale internaționale. Studiile au ca scop cercetarea eficienței și a tolerabilității amestecurilor multicomponente tibetane.

Cercetările despre remediile tibetane din plante au crescut exponențial în ultimii ani. Cele mai importante lucrări științifice pot fi găsite pe PubMed, bază de date a studiilor publicate, recunoscută internațional.

Pentru a păstra cunoștințele despre medicină tradițională tibetană, compania elvețiană se angajează în continuarea cercetărilor și dezvoltarea formulelor tibetane.

 

elements2 22

Formulele PADMA au stârnit curiozitatea lumii științifice, iar de-a lungul timpului au devenit cele mai cercetate remedii tibetane la nivel mondial.

elements2 24

Abonează-te la newsletter-ul nostru

și ai 10% reducere la următoarea comandă.​