DESPRE
Padma România Studiile Științifice

STUDII ȘTIINȚIFICE

Puține suplimente pe bază de plante au făcut obiceiul unor studii științifice, clinice sau de laborator. Majoritatea leacurilor vegetale nu au fost testate nici măcar pe culturi de celule, cu atât mai puțin pe oameni. În cel mai bun caz, ne putem orienta după proprietățile fiecărui ingredient al lor – luat în parte. Însă două sau mai multe substanțe combinate produc un efect diferit sau adițional, care trebuie înțeles și evaluat. Padma are mai multe aplicații bazate pe numeroase studii științifice. Formulele au călătorit din Munții Himalaya și până în Munții Elveției, unde sunt produse în prezent în condiții stricte de control al calității. Aproximativ 150 de oameni de știință elvețieni le-au folosit timp de decenii, remarcând eficiența lor într-o mare varietate de situații, inclusiv probleme de memorie, tinitus, probleme de vedere, dureri de spate și articulații, amețeală și oboseală. Probabil vă întrebați cum poate un singur leac să ofere sprijin într-o gamă atât de variată de probleme medicale? Un răspuns rezidă în calitățile sale adaptogene. Studii științifice, clinice și de laborator arată că Padma ajută la reglarea multor sisteme din organism.

Nan Kathryn Fuchs – An Ancient Tibetan Herbal Formula

Circulația sangvină

Prin intermediul venelor și arterelor, sistemul circulator transportă sângele în întreg organismul, hrănind țesuturile cu oxigen și nutrienți. O circulație sangvină deficitară reduce capacitatea acestor substanțe de a ajunge la celule.

O dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate stimulează bună circulație, în timp ce fumatul, hrana nesănătoasă și lipsa de mișcare pot conduce la formarea unei plăci care blochează venele și arterele. Aceleași obiceiuri nesănătoase pot cauza probleme de circulație care afectează picioarele și inima. A preveni blocajele la nivel circulator înseamnă a ne menține sănătoși, a ne simți și a arăta mai tineri. Blocajele strâmtează și rigidizează arterele, ceea ce împiedică buna circulație sangvină. Când celulele primesc mai puțin oxigen și mai puțini nutrienți, organismul se simte obosit și lipsit de vitalitate. Important este să prevenim formarea plăcii în artere iar numeroasele studii științifice au arătat că Padma Basic ajută în combaterea acestui fenomen, cu implicații minime.

Aplicațiile Padma Basic evidențiate prin studii științifice

Contribuie la stimularea circulației sangvine (vezi articol)

Ajută la reducerea plăcii din vene și artere – boala arterelor periferice și claudicația intermitentă (vezi articol)

Poate avea efecte pozitive in ceea ce priveste boala arterelor periferice (vezi articol)

Inflamațiile

Inflamația este ca un foc aprins în organism. Ea produce căldură și, netratată, se răspândește. Sau poate mocni, arzând încet și trecând neobservată, până când provoacă o maladie cronică. Dar nu toate inflamațiile sunt dăunătoare. Cele de tip acut pot avea efecte benefice, protejând organismul prin arderea elementelor intruzive precum toxine și bacterii. Prin acest mecanism se previne migrarea intrușilor către alte țesuturi, adică deteriorarea acestora din urmă sau a organelor. Căldura, durerea, roșeața și tumefierea ce caracterizează inflamația sunt răspunsuri defensive, care ajută organismul să elimine substanțele străine și să pregătească de vindecare țesuturile afectate.

Despre inflamațiile cronice, pe de altă parte, putem afirma că produc efecte dăunătoare cumulative. Când se inflamează în mod repetat, țesuturile au tendința de a se deterioara mai repede decât pot fi reparate, iar acest proces conduce în timp la o serie de maladii. Pot trece decenii până ce o inflamație minoră se transformă în diabet, cancer sau afecțiune cardiacă, dar foarte rar se întâmplă că o inflamație de tip cronic să se vindece de la sine. Așa cum am menționat mai sus, inflamațiile sunt un important factor de risc al afecțiunilor cardiace, fiind asociate direct cu formarea plăcii în artere. Ele sunt o componentă a tuturor stărilor maladive care se termină în „-ită” (artrită, dermatită, gingivită, hepatită, tiroidită, colită, pancreatită ș.a.m.d.), precum și a unor forme de cancer, astm și boală inflamatorie a intestinelor.

Cercetările prin studii științifice arată că Padma Basic contribuie ca antiinflamator (vezi articol) și antioxidant (vezi articol) asupra organismului, datorită plantelor pe care le conține, care au efect de răcorire, dar și a taninurilor și a flavonoidelor - antioxidanți puternici ce reduc stresul oxidativ din organism și diminuează radicalii liberi.

Imunitatea

Efectele Padma Basic asupra sistemului imunitar al iepurilor afectați de ateroscleroză a făcut obiectul unor studii științifice aprofundate. În cazul iepurilor care au primit acest remediu s-a constatat o reducere a plăcii aterosclerotice la nivelul aortei. În plus, Padma a acționat restabilind funcțiile imunitare ale animalelor testate. Cercetătorii care au elaborat studiul sunt de părere că există o conexiune între ateroscleroză și sistemul imunitar, ceea ce ar explică efectul benefic comun al Padma la nivelul sistemului imunitar și al plăcii arteriale. (vezi articol)

Boala autoimună

Maladiile autoimune precum lupus, psoriazis, boala Crohn, artrită reumatoidă și scleroză multiplă sunt exemple în care sistemul imunitar atacă țesuturile sănătoase ale organismului. Infecțiile cu viruși și bacterii, stresul și aportul genetic pot contribui la declanșarea acestor maladii. Studii științifice preliminare au arătat că administrarea Padma Basic poate fi eficientă în cazul lor. (vezi articol)

În ultimele decenii au apărut peste 65 de studii științifice realizate în Universitați de prestigiu, precum Universitatea din Zurich și publicate în reviste de specialitate International Journal of Imunotherapy, Phytoterapy Research, PubMed, Biologische Medizin, Register of Controlled Tryals(CCRCT), Forsh Komplementmed.

Puteți citi mai multe detalii despre câteva dintre cercetările Padma (studii științifice) pe anumite afecțiuni, urmărind link-urile de mai jos:

Studiu efectuat la Universitatea din Zurich: Padma Basic în cazul aterosclerozei, claudicația intermitentă, efect antiimflamator.

Studiu publicat de PubMed.gov despre utilizarea Padma Basic în cazul parodontozei. (vezi articol)

Studiu publicat de PubMed.gov despre utilizarea Padma Basic în cazul afecțiunilor circulatorii periferice și a celor inflamatorii cronice. (vezi articol)

Studiu publicat de PubMed.gov despre utilizarea Padma Basic în cazul bolilor legate de ateroscleroză, cum ar fi claudicația intermitentă. De asemenea, s-a observat ameliorarea bolilor inflamatorii cronice, cum ar fi infecțiile recurente ale tractului respirator, hepatită virală și scleroză multiplă. (vezi articol)

Studiu imunologic New Hope despre beneficiile antioxidante ale Padma Basic. (vezi articol)

Studiu publicat de PubMed.gov despre influența Padma Basic în tratamentul leucemiei (vezi articol)

Studiu publicat de Research Gate despre utilizarea Padma Basic în prevenirea aterosclerozei și a complicațiilor în urma diabetului (vezi articol)

Studiu publicat de PubMed.gov despre utilizarea Padma Digestin în ameliorarea simptomelor dispepsiei funcționale. (vezi articol)

Padma Hepaten (vezi articol)

Abonează-te la newsletter-ul nostru

și ai 10% reducere la următoarea comandă.​