Studiile efectuate au semnalat o serie de aplicatii

Circulatia sanguina  

Prin intermediul venelor și arterelor, sistemul circulator transportă sângele în întreg organismul, hrănind țesuturile cu oxigen și nutrienți. O circulație sanguină deficitară reduce capacitatea acestor substanțe de a ajunge la celule.

O dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate stimulează buna circulație, în timp ce fumatul, hrana nesănătoasă și lipsa de mișcare pot conduce la formarea unei plăci care blochează venele și arterele. Aceleași obiceiuri nesănătoase pot cauza probleme de circulație care afectează picioarele și inima. A preveni obturațiile la nivel circulator înseamnă a ne menține sănătoși, a ne simți și a arăta mai tineri. Blocajele strâmtează și rigidizează arterele, ceea ce împiedică buna circulație sanguină. Când celulele primesc mai puțin oxigen și mai puțini nutrienți, organismul se simte obosit și lipsit de vitalitate.

Inflamatiile

Inflamația e ca un foc aprins în organism. Ea produce căldură și, netratată, se răspândește. Sau poate mocni, arzând încet și trecând neobservată, până când provoacă o maladie cronică. Dar nu toate inflamațiile sunt dăunătoare. Cele de tip acut pot avea efecte benefice protejând organismul prin arderea elementelor intruzive precum toxine și bacterii. Prin acest mecanism se previne migrarea intrușilor către alte țesuturi, adică deteriorarea acestora din urmă sau a organelor. Căldura, durerea, roșeața și tumefierea ce caracterizează inflamația sunt răspunsuri defensive, care ajută organismul să elimine substanțele străine și să pregătească de vindecare țesuturile afectate.


Despre inflamațiile cronice, pe de altă parte, putem afirma că produc efecte dăunătoare cumulative. Când se inflamează în mod repetat, țesuturile au tendința de a se deterioara mai repede decât pot fi reparate, iar acest proces conduce în timp la o serie de maladii. Pot trece decenii până ce o inflamație minoră se transformă în diabet, cancer sau afecțiune cardiacă, dar foarte rar se întâmplă ca o inflamație de tip cronic să se vindece de la sine. Așa cum am menționat mai sus, inflamațiile sunt un important factor de risc al afecțiunilor cardiace, fiind asociate direct cu formarea plăcii în artere. Ele sunt o componentă a tuturor stărilor maladive care se termină în „-ită” (artrită, dermatită, gingivită, hepatită, tiroidită, colită, pancreatită șamd), precum și a unor forme de cancer, astm și boala inflamatorie a intestinelor.

Imunitatea

Efectele Padmei asupra sistemului imunitar al iepurilor afectați de ateroscleroză a făcut obiectul unei cercetări. În cazul iepurilor care au primit acest remediu s-a constatat o reducere a plăcii aterosclerotice la nivelul aortei. În plus, Padma a acționat restabilind funcțiile imunitare ale animalelor testate. Cercetătorii care au elaborat studiul sunt de părere că există o conexiune între ateroscleroză și sistemul imunitar, ceea ce ar explica efectul benefic comun al Padmei la nivelul sistemului imunitar și al plăcii arteriale.

Padma si plamanii

Alergiile și infecțiile cauzate de bacterii pot genera probleme mai grave la nivelul plămânilor, de exemplu bronșita, pneumonia sau astmul. Plantele care conțin antioxidanți și substanțe antiinflamatorii pot avea și acțiune antimicrobiană, iar cele care intră în compoziția Padmei au aceste proprietăți. Padma poate fi utilizată oricând ca remediu eficient în cazul afecțiunilor pulmonare la copii și adulți. Mai mult, studiile care confirmă eficiența Padmei în cazul infecțiilor respiratorii atestă și lipsa oricăror efecte adverse la utilizarea ei.

Padma si cancerul

Mai multe studii au demonstrat eficiența Padmei în diminuarea cancerului, atât la culturile de celule cât și în testele clinice pe oameni. Un studiu de laborator pe celule leucemice a ajuns la concluzia că Padma inhibă creșterea acestui tip de celule canceroase și le accelerează distrugerea.

Este mai important să oprim răspândirea celulelor canceroase către alte zone ale organismului decât să le distrugem pe cele aflate deja în tumoarea canceroasă. Tumorile pot fi eliminate și adesea pot fi împiedicate să crească. Dar celulele din tumoarea inițială, numite celule-fiică, pot străpunge tumoarea și se pot răspândi în organism prin intermediul sângelui. Când nu sunt recunoscute și distruse de către sistemul imunitar, ele se atașează de vasele de sânge în încercarea de a ajunge la alte organe. Această răspândire se numește metastază, un proces care poate fi letal, mai ales în cazul unui sistem imunitar slăbit.

La Spitalul Universității Hadassah, lângă Ierusalim, doctorul Israel Vlodaysky a studiat efectele Padmei asupra femeilor cu cancer de sân. El a descoperit că Padma blochează formarea enzimei care permite celulelor canceroase să adere la vasele sanguine. Blocând această enzimă, Padma impiedică răspândirea cancerului de sân. A fost deja dovedit că Padma întărește sistemul imunitar. Această combinație de suport al imunității organismului și de prevenire a metastazei face din Padma un element valoros în cadrul oricărui program de prevenire sau tratare a cancerului. Bolile asociate diabetului

Boala autoimuna

Maladiile autoimune precum lupus, psoriazis, boala Crohn, artrita reumatoidă și scleroza multiplă sunt exemple în care sistemul imunitar atacă țesuturile sănătoase ale organismului. Infecțiile cu viruși și bacterii, stresul și aportul genetic pot contribui la declanșarea acestor maladii. Studii preliminare dovedesc că Padma poate fi eficientă în tratarea lor.