Un pachet detoxifiere este bine venit oricând, dar primăvara este cea mai potrivită perioadă pentru o cură prin care organismul să fie curățat și eliberat de toxine, dar și supus, în sens pozitiv, la o dietă de slăbire.
În zilele noastre, modul în care oamenii se alimentează este mult mai divers, dar și mai toxic pentru organism. Dietele alimentare au evoluat de la natural către artificial într-un ritm accelerat, ceea ce favorizează apariția afecțiunilor și bolilor umane. În timp ce strămoșii noștri au fost nevoiți să îndure vremuri cu foamete și s-au adaptat, reușind să facă față provocărilor timpurilor respective, astăzi trăim în societăți cu frigidere și cămări pline de alimente conservate și îmbogățite cu aditivi și conservanți artificiali. Mâncatul nu mai este o necesitate, ci a devenit plăcere, relaxare, fugă de probleme (de exemplu, fuga de stres) sau premiu pentru o realizare importantă. Zahărul și gustul dulce au un rol foarte important în majoritatea bucătăriilor din toată lumea pentru că ”ceva dulce” are o conotație pozitivă și este o parte indispensabilă a alimentației zilnice pentru majoritatea oamenilor.
Dulcele din dieta de slăbire
Organismul uman obține energia necesară pentru toate funcțiile sale din alimente. Zahărul joacă un rol major, în special pentru generarea rapidă de energie. Totuși, aceasta nu înseamnă zahărul alb rafinat industrial, ci zaharurile naturale care apar în fructe, legume și cereale. În timp ce organismul se poate descurca fără zahărul alb rafinat, pentru că are capacitatea de a prelua ceea ce îi trebuie din toate tipurile naturale de zahăr din alimentele naturale, mintea este ”bombardată” cu mesaje publicitare și atracții vizuale și olfactive de alimente prelucrate și îmbogățite cu zahăr rafinat. O dietă echilibrată asigură organismul cu toate materiile prime de care are nevoie pentru a funcționa normal. Câteva reguli care pot fi adoptate pentru a slăbi și a se păstra greutatea obținută pentru totdeauna, în articolul ”Cum Sa Slabesti 25 kg. fara Cura de Slabire” , scris de Ioana Oțoiu.
Zahărul alb rafinat industrial nu este prezent doar în dulciuri tip prăjituri, el se găsește și în alte produse finite și preparate, cum ar fi produsele de patiserie, chiar și în cele sărate, în băuturile dulci sau în mâncăruri semipreparate. Un consum ridicat de zahăr nu numai că amenință pe termen lung cu obezitatea și boli precum diabetul de tip 2, dar și cu alte tulburări care, la prima vedere, nu par că ar avea de-a face cu consumul ridicat de zahăr. S-a constatat că există legături între tendința crescută la inflamație sau oboseală cronică și supra-alimentarea cu zahăr alb rafinat industrial.
Grăsimile, bune sau rele pentru siluetă?
Când vine vorba de rău-făcătorii dietei, probabil că toată lumea se gândește la grăsimi, pe lângă zahărul alb rafinat. Prin urmare, se elimină grăsimile (și dulciurile de tip ”cofetărie”) și se așteaptă la o slăbire imediată, fără a fi luate și alte măsuri. Există diete fără grăsimi, operații estetice care îndepărtează grăsimea rapid, chiar și pastile care promit eliminarea grăsimilor. Colesterolul este adesea menționat ca fiind cauza principală, până și copiii știu că prea mult colesterol este nesănătos.
Și totuși, corpul nostru are nevoie de grăsime pentru a supraviețui, doar că este vorba despre grăsimi de înaltă calitate. Majoritatea consumatorilor știu prea puține despre grăsimi. Mass-media relatează aproape exclusiv imaginea negativă a grăsimii, din acest motiv încă se fac eforturi pentru a ”reabilita” utilizarea grăsimilor. De exemplu, uleiurile din in și din măsline, presate la rece și nerafinate, sunt excelente pentru salate. Pentru prăjirea ușoară, cel mai bun este uleiul din nucă de cocos, dar și uleiul de măsline și untul sunt bune, important este să nu se abuzeze de această metodă de preparare deoarece grăsimile foarte încălzite sunt purtătoare de riscuri.
Revenind la colesterol, acesta este o substanță grasă de care organismul are nevoie pentru a controla mobilitatea membranelor celulare, dar și ca materie primă pentru producerea unor hormoni. Deci, nu ne putem lipsi de colesterol. Cu toate acestea, colesterolul reprezintă o ”clasă specială” de molecule prin faptul că poate fi produs de organism, dar nu poate fi descompus din nou dacă există prea mult. Excesul se adună în artere și duce la depuneri și calcifiere. Despre ”dușmanii” sistemului nostru circulator, dar și despre cum ni-l putem proteja, vedeți articolul dedicat: 7 Strategii Pentru A Ne Menține Sistemul Circulator Sănătos.
Se știe că diverși factori pot lega în mod natural colesterolul. Cele mai importante sunt fibrele alimentare, care ajută la captarea și eliminarea bilei și a colesterolului. O dietă bogată în fibre, pe bază de plante este cea mai importantă metodă pentru rezolvarea naturală a dilemei colesterolului.
O dietă dezechilibrată cu prea mult zahăr și grăsimi înseamnă, de asemenea, muncă grea pentru ficat. Din punctul de vedere al medicinei tibetane, acest lucru perturbă echilibrul energetic al ficatului. Ca rezultat, „chintri” crește așa-numita căldură hepatică. Ca urmare, ne simțim adesea obosiți, neputincioși și, în general, cu o senzație corporală inconfortabilă.
Sfaturi tibetane: un pachet detoxifiere pentru curățarea organismului
Tratamentul tibetan debutează cu modificări ale comportamentului – schimbarea atitudinilor care ne determină acțiunile – urmând ca ulterior să fie prescrise modificări ale dietei în scopul redobândirii echilibrului. Abia apoi urmează leacurile vegetale însoțite de alte metode terapeutice precum masajul, băile de săruri minerale, acupunctura, atingerea cu palmele, tehnicile de vizualizare și meditația.
Tibetanii știau cu secole în urmă că o dietă în exces are un efect negativ asupra ficatului și a întregului organism, de aceea au folosit amestecuri de condimente și ierburi pentru a readuce echilibrul în organism. Pentru ficat, gusturile acidulate și amar sunt o parte importantă a dietei. La o examinare mai atentă, totuși, se observă că aceste arome se găsesc doar într-o măsură foarte limitată în alimentele de astăzi. Substanțele amare au fost îndepărtate treptat din alimente, astfel încât gustul să devină mai digerabil. Prin urmare, este important să ne îmbogățim alimentația, ori de câte ori este posibil, cu alimente amare și astringente precum păpădia, anghinarea, rucola, andivele, cicoarea sau magul.
În medicina tibetană, rețetele din plante au ca obiectiv principal recâștigarea echilibrului corpului și al minții. O rețetă este „Bras bu3” formula din trei fructe. Combinația de fructe de Amla, fructe de Myrobalan și fructe de Terminalia Bellerica are un efect de răcire asupra căldurii ficatului. Rețeta întărește funcțiile ficatului și promovează regenerarea ficatului, este bogată în substanțe amare și, de asemenea, combină caracteristicile de gust acru, acidulat și dulce, activând fluxul de bilă și promovând digestia grăsimilor. Suplimentul alimentar realizat conform rețetei „Bras bu3” este PADMA HEPATEN remediul care susține funcțiile ficatului.
Alături de Padma Hepaten, PADMA BASIC este suplimentul alimentar care contribuie la purificarea organismului, cele două produse formând un pachet detoxifiere complet pentru creșterea nivelului energetic al organismului.
Cercetătorul Daniel Clark, M.D. îi sfătuiește pe medici „să detoxifieze organismul și să susțină sistemul imunitar”. Este un sfat benefic în cazul oricărei boli cronice, cu atât mai benefic în cazul afecțiunilor dobândite în urma unei alimentații ne-sănătoase.
Beneficiile care pot fi obținute după o cură cu un pachet detoxifiere: stare de bine, mai multă energie, claritate mentală, reglarea metabolismului și îmbunătățirea digestiei. O cură de slăbire ar trebui să se transforme într-o viață sănătoasă, cu o alimentație sănătoasă și ”ajutoare” din natură pe bază de plante în combinații care s-au dovedit eficiente de-a lungul timpului.
Mai mute detalii despre suplimente alimentare care formează acest pachet detoxifiere se găsesc în paginile PADMA HEPATEN și PADMA BASIC
Pentru a fi în formă în fiecare zi!
foto: produs, freepik