Pare un non-sens această expresie? Oamenii obosiți ar putea fi fericiți? Da, dacă apelează la ”ajutoare” din natură pentru a-și remedia starea de oboseală și de a o transforma într-o stare de armonie totală: trup-minte-suflet.
Ce se întâmplă, de cele mai multe ori, primăvara, cu organismul nostru? Concentrare deficitară, iritabilitate, lipsă de motivație, oboseală și tulburări de somn – pe scurt, astenia de primăvară își face apariția. O cură de detoxifiere este indicată pentru a aduce echilibru în corpul fizic, armonie emoțională și energie proaspătă!
Ficatul este organul cel mai important al corpului nostru, (pre)ocupat cu procesele de curățare și detoxifiere. În special primăvara, ficatul este deosebit de solicitat. Modificarea condițiilor exterioare de temperatură și lumină, a obiceiurilor noastre alimentare, înseamnă muncă suplimentară pentru organism. Dacă funcția hepatică este deja slăbită, suntem mai obosiți, mai epuizați, sau suferim de schimbări de dispoziție. Cât de importante sunt funcțiile ficatului pentru întregul organism, este încă prea puțin înțeles în lumea noastră occidentală.
Pentru medicii tibetani, funcțiile ficatului și sănătatea sa au avut o importanță capitală de sute de ani, deoarece ficatul care nu funcționează bine afectează vitalitatea unei persoane.
Oamenii obosiți și factorii influenți
Schimbările climatice și meteorologice sunt dăunătoare pentru ficat. de asemenea, alcoolul, nicotina, cafeaua, metalele grele, medicamentele, conservanții, solvenții, contaminează ficatul. În plus, metabolismul nostru se confruntă cu schimbări climatice și meteorologice, în special în primăvară. „Ajută mai ales alimentele și plantele amare” – sunt de părere terapeuții tibetani. „De asemenea, ajută renunțarea la dulciuri în perioada de tranziție și suplimentarea legumelor în alimentație. Mai ales în primăvara, există plante benefice, cum ar fi păpădia, pelinul, radicchio și cicoarea.”
Fructul sfânt al medicinei tibetane
Fructul Myrobalane, cunoscut foarte puțin în occident, este numit „măslinul din Asia” și este considerat fructul sacru al medicinei tibetane. Acest lucru se datorează faptului că acesta conține arome importante, dar în principal substanțe amare care ajută la detoxifiere.
„Oboseala, agresivitatea și starea depresivă pot fi descrise ca „durere hepatică „, a spus farmacistul Mag. Gunther Wenninger-Weinzierl de la farmacia din Heilborn din Bad Schallerbach”. El a lucrat cu remedii tibetane mai mult de 20 de ani. În cazurile de oboseală crescută sau după administrarea de antibiotice pe termen lung, antifungice sau chimioterapie este bine să se folosească produse adecvate pentru detoxifierea și regenerarea ficatului. Formulele tibetane, pe bază de plante, contribuie la stimularea fluxului bilei și pot avea un efect antibacterian și antioxidant. Oamenii obosiți care au folosit formule tibetane au spus că, după o cură de 4-6 săptămâni, s-au simțit mai proaspeți, fără dureri și mai fericiți.
Cum pot deveni oamenii obosiți fericiți?
1. Trezire mentală
Puterea gândului este extraorinară! Cine a încercat – frecvent și profund – să-și imagineze că a dormit bine și în dimineața următoare s-a trezit energic, proaspăt și alert, a obținut rezultate în scurt timp. Trezirea mentală, conștientizarea puterii gândului sunt factori care pot ajuta ca oamenii obosiți, stresați și fără chef de viață să înceapă să își schimbe atitudinea, percepția, să devină mai puternici, capabili și fericiți.
2. Apa, elixirul vietii
Oboseala este adesea cauzată de scăderea tensiunii arteriale din cauza lipsei de lichide.
Regulă de aur: Necesarul de apă este diferit de la o persoană, la alta, în funcție de greutatea corpului: 30 ml apă/kg. corp/zi. O persoană cu greutatea de 70 kg, are nevoie de 2,1 litri de apă în fiecare zi.
3. Masajul cu peria
Pentru oamenii obosiți, masajul poate fi cel mai dorit lucru la final de zi. Masajul cu peria susține detoxifierea și purificarea corpului. Structura pielii este îmbunătățită de stimularea limfatică, iar masajul ajută la eliminarea toxinelor din corp.
4. Dieta bogată în vitamine
Fructele și legumele, pe lângă minerale, conțin cantități importante de vitamine care întăresc sistemul imunitar și promovează regenerarea celulelor. Includerea fructelor și legumelor proaspete în alimentația zilnică ajută oamenii obosiți să devină mai energici și să fie motivați să urmeze cure de detoxifiere.
5. Cură de detoxifiere cu formula tibetană
Fructele de myrobalan, fructele amla și terminalia bellirica (prelucrate în formula tibetană PADMA HEPATEN) susțin detoxifierea organismului și eliminarea toxinelor. Aceste substanțe îmbunătățesc starea generală a organismului, prin efectele lor antibacteriene și antioxidante, și ajută la întărirea și regenerarea ficatului.
Așadar, Ceea ce face ca oamenii obosiți să fie fericiți se găsește (și în) remediile tibetane preluate de știință și transformate în suplimente alimentare de mare ajutor!
Mai multe detalii despre acest supliment alimentar se găsesc în pagina sa dedicată: PADMA HEPATEN
foto: produs, freepik